2022-06-26

Пелети.com

0893 259 263 | 0893 259 263

Енергийна ефективност

енергийна ефективност

Енергийна ефективност

Пелетната печка е печка, която изгаря пресована дървесина или пелети от биомаса за отопление на дома ви. Енергийна ефективност. Печките за пелети горят по-чисто, по-ефективно и са достатъчно мощни, за да отопляват повечето модерни жилища със среден размер. Те работят чрез изгаряне на малки гранули, които се измерват между 6 и 8 милиметра по дължина, за да загреят вашия дом. Обикновено пелетното гориво се продава в торби от 15 килограма за около 7 лева на торба и около 400 лева на тон. Ако ще изберете инсталация с пелетна печка за вашия основен източник на топлина в дома ви. Планирайте да използвате два до три тона гориво за пелети годишно. Печките за пелети са по-евтини за експлоатация от електрическите уреди за отопление, като петрол и пропан-бутан. Поради тази причина, те стават все по-популярни. Ако се интересувате от пелети, първо потърсете висококалорични пелети. Да бъдеш енергийно ефективен означава да използваш по-малко енергия за производство на същото ниво енергия. Това се прави със цел, намаляване на емисиите на парниковите газове.

Енергийна ефективност на дървесните пелети

Пелетите са енергийно ефективни и са чудесен начин да намалите въглеродния си отпечатък. Те са енергийно ефективни по две основни причини – изгарят гориво от възобновяеми източници и излъчват ниско ниво на въздушни частици. А печките за пелети, изгарят горивото на пелети, което се състои от смес от дървени стърготини. Дървесни стърготини, кора и други материали от растения. Тези материали са лесно достъпни за използване, а в случай на дървени стърготини те не биха били използвани по друг начин. Чрез пренасочването на тези материали и превръщането им в източник на гориво, ние намаляваме количеството отпадъци, които изхвърляме в сметищата. Те също произвеждат по-малко парникови газове, отколкото другите видове горива. Печките за пелети са енергийно ефективни, защото изпускат по-ниски нива на въздушни частици, отколкото другите отоплителни уреди. Това е много важно за подобряване на качеството на въздуха и предотвратяване на замърсяването на околната среда.

Предимства на пелетни печки

Дървесните пелети, които се изгарят в печка на пелети, създават екологично чисто отопление. Пелетите са идеални за собствениците на жилища, които осъзнават, че живеят по екологичен начин. Те могат да ви помогнат да намалите въглеродния си отпечатък, защото те изгарят възобновяемо гориво. Пелетите се изработват от компресирани дървени стърготини, дървесен чипс, кора и други материали, извлечени от растенията. Обикновено тези материали ще се поставят на сметища, но превръщането им в пелетно гориво се превръща в чудесен начин да се пренасочат в зелена енергия. Те също са с ниско съдържание на въглерод, така че чрез изгарянето им помагате за намаляване на емисиите на парникови газове, когато избирате инсталация на пелетна печка от други уреди за отопление. Печките за пелети са много по ефективни, отколкото алтернативните уреди за отопление като печка на дърва. Те също произвеждат много малко пепел и не генерират креозот за комин. Което ви позволява да извършвате по-малки почиствания.

Енергийна ефективност – Избор на пелетна инсталация

Някои модели дори идват с автоматични цикли на почистване, които ще направят поддръжката ви още по-лесна. Печките за пелети често се доставят с изключително големи пепелници, така че не е нужно да се притеснявате за тяхното почистване. Пелетите не само са изключително екологично чисти, но могат да ви спестят пари. Инвестирането в пелетна инсталация е умно финансово решение, когато го сравните с разходите за отопление на вашия дом с нафта или пропан-бутан. С един тон пелети, може да се отоплявате цял месец. От Вас се изисква само да зареждате пелети веднъж или два пъти на ден. Друго голямо предимство пред инсталацията на пелетна печка е, че можете да изберете тази, който се вписва във вашия интериор. Те се предоставят в много различни стилове, така че можете да изберете какъвто цвят пожелаете, който ще седи най-красиво във вашия дом. Когато става въпрос за избор между печка на пелети или печка на дърва, повечето хора ще се интересуват от цената. Печките за пелети обикновено са по-скъпи, но те могат да бъдат по-евтини за инсталиране.

Разлика между печки за пелети и печки за дърва

Друга основна разлика между печките за пелети и печките за дърва е колко са ефективни. Ефективността е една от основните причини хората да изберат да купуват печка за пелети. Горивото за пелети е най-чистото гориво от почвата. Някои модели дори могат да коригират количеството произведена топлина, за да съответстват на стенен термостат. Пелетната печка с голям бункер, може да работи до 65 часа, без да се налага да се зарежда с пелети. Пелетите са проектирани с оглед на ефективност. Печките на дърва със сигурност са се подобрили през годините и са станали много по-ефективни. Но те все още не са толкова ефективни, колкото печките за пелети. По-новите версии произвеждат по-малко дим и креозот и са в състояние да произвеждат много повече топлина от традиционната камина. Един недостатък на печките за пелети е, че те изискват малко количество електроенергия. За да управляват вентилаторите и шнековете, които подават пелетите в гнездото за изгаряне. Както пелетите, така и печките за дърва, имат своите предимства и недостатъци, така че е важно да решите кой ще ви осигури най-добрата стойност на най-ниска цена.

.

Сайта е изработен от Seo-visia.com