2022-05-25

Пелети.com

0893 259 263 | 0893 259 263

Калоричност на Пелети

калоричност на пелети

Калоричност на Пелети

Количеството топлина, получено при изгарянето, на пелети в котела, се нарича Калоричност. Това измерване, се нарича още калориметър. Топлината на изгаряне, е количеството топлина, която се равнява, при изгарянето на един килограм пелети. Тя се изразява в MJ/кг или кДж/кг, мега джаула или кило джаула. Калоричността на пелетите, се измерва в Института по Евротест контрол, който се намира на улица Бесарабия № 108. Калоричността, на повечето пелети в България, достига едва 5 киловата. Причината за това е, че се използват кори от дърветата, при производството на пелети. В момента в България, се произвеждат най-различни видове пелети и всеки вид пелети, има своята отличителна калоричност. Преди да си закупите дървесни пелети, проверете Калоричност на Пелети. Калоричността на пелетите, трябва да бъде изписана, на всеки чувал. Доказано е че, при покупката на висококалорични дървесни пелети, разходът на пелети, ще спадне значително !

Кое доказва калоричността на пелетите ?

Ниското съдържание на пепел, доказва че пелетите имат висока калоричност. Това гарантира, нормалният горивен процес в котела. Калоричност на Пелети, зависи и от влажността в определени граници. Повечето фирми които предлагат пелети, енергийната им стойност започва от 4,400 и стига до 5,600 kw. При процес на работа в горивната камера на котела, стените на котела стават чисто бели. Това е доказателство, че котелът може да се чисти един път на месец. При такава експлоатация, котела и горелката ще бъдат използвани години наред без проблеми. Ако по стените по вашият котел се появи бял нагар, това показва че вашите пелети са висококалорични. Няма да имате нужда да чистите котела всяка седмица, котелът ще бъде почистван веднъж месечно. За тази цел, трябва да си закупите професионална горелка, която трябва да бъде не по малка от 50 киловата.

Калоричност на Пелети

Тя може да се монтира на всеки един котел, който трябва да бъде с обем от 30 киловата. Това е перфектната комбинация, между котел и горелка за отлична ефективна работа. Ако се нуждаете, от висококалорични пелети, потърсете услугите на ПЕЛЕТИ.COM!

Сайта е изработен от Seo-visia.com