2022-05-25

Пелети.com

0893 259 263 | 0893 259 263

Месечен разход на пелети

месечен разход на пелети

Месечен разход на пелети

Месечен разход на пелети, той се определя от качеството на пелетите. Всяка фирма произвежда пелети, които са от различен вид дървесина. Качеството на пелетите се определя, от калоричността на самият пелет. Ако пелетите съдържат кора от дървета, тяхното качество може да достигне максимум до 5 киловата. Почти всички фирми, не си правят труда да отделят кората от дървесината. Това води до производството на ниско калорични пелети. Причината за това е, че машината за отделянето на кората от дърветата, е много скъпа. По тази причина, много от производителите на пелети, не могат да си я позволят. Сместа от няколко вида дървесина, води до висококачествен материал. Това са превъзходни пелети от от най-висок клас. Колкото е по голяма калоричността на пелетите, толкова по малко изгарят, като предават по-голяма топлина. Когато търсите да си закупите пелети, първо проверете калоричността на дървесните пелети.

Месечен разход на пелети за отопление

Месечен разход на пелети. Суровината от която се произвеждат пелетите, трябва да бъде висококачествена. Ако използвате пелети, с калоричност до 5.3 киловата, ще видите че изгарянето на пелетите няма да е на 100%. Пепелта, която остава в котела, означава че пелета не може да изгори съвсем напълно. Пелетите, които са с калоричност, от 6.5 киловата, изгарят напълно и съдържанието на пепел в котела липсва. Хората търсят евтини пелети, поради простата причина, че получават ниски възнаграждения. Обикновено, потребителите търсят пелети, на средна цена от 300 – 350 лева. За един зимен сезон, можете да изразходвате пелети, от порядъка от 5 до 12 тона. Това означава, че потребителят ще плати цена, от порядъка на 1800 до 4000 лева. Понякога потребителите си мислят, че като си закупят по евтини пелети, ще изкарат зимата безпроблемно. Но какво се оказва в такива случаи. Вместо да изгорите 3 тона, Вие ще изразходвате 5 тона.

Как се изчислява разхода на пелети ?

Месечен разход на пелети. В следващите няколко реда ще Ви запознаем, как се изчислява разхода на пелети за един месец. Когато става въпрос за изкарване на зимата с колкото се може по-малко пари, интереса от потребители нараства значително много. Всеки потребител се съобразява с финансовото си положение. Обаче никой потребител не може да каже, колко чувала ще изразходва за един месец. Потреблението на пелети зависи, от количеството вода в котела и броя на радиаторите за отопление. Колкото повече вода съдържа котела, толкова повече време ще е необходимо за подгряването на водата. Ако разполагате с десет радиатора, естествено е че разхода на пелети ще е по висок. Ако помещението се отоплява с 4 радиатора, разхода на пелети ще спадне значително много. Най-икономичното отопление с пелети е с автоматична горелка. Когато температурата достигне до 70 градуса, горелка изключва напълно. След като температурата спадне до минималните си граници, горелката се включва самостоятелно.

Минимален разход на пелети за отопление

Месечен разход на пелети. При закупуване на пелети от 400 лева с висока калоричност, ще изкарате зимата с три тона пелети. При една равносметка се оказва че, по евтините пелети излизат на по висока цена. Защото за три тона висококачествени пелети, ще заплатите 1200 лева, а за пет тона обикновени пелети ще заплатите 1800 лева. Разликата между двата вида пелети, възлиза на около 500 лева по малко. Пелетите, които съдържат кора от дървета, горят много по бързо, от пелетите които са произведени от чиста дървесина. При тях запалването става малко по-трудно и се образува шлака в котела. Неприятностите които Ви очакват при използването на обикновените пелети, ще Ви подложат на големи изпитания. Възможността от неприятните моменти ще ви посети, докато научите какви пелети да използвате в горелката. Ако желаете да изкарате зимата с по малко от 3 тона висококалорични пелети, потърсете услугите на фирма за пелети, ПЕЛЕТИ.COM.

Какво определя разхода на пелети?

Финансовите разходи на потребителя и икономичността на системата зависят от разхода на пелети по време на работа на пелетния котел. Правилно извършените технически изчисления ще ви позволят да планирате бюджета си предварително. За да направите това, просто трябва да вземете предвид нюансите, които се обсъждат в тази статия. Има редица фактори, които пряко влияят върху ефективността на използването на пелети: Ефективност и мощност на котелното оборудване. Метеорологични условия, вътрешна температура на стаята. Степента на изолация на жилищната сграда, материала и дебелината на стените, вратите и дограмата на жилището. Отопляемата площ, височина на тавана, качеството на използваното гориво, показателите за неговата калоричност. По правило при изгаряне на 1 кг висококачествени пелети се отделя 4–5 kW / h топлинна енергия. В същото време са необходими поне 50 W / h за отопление на всеки квадратен метър от стаята. По този начин приблизителната консумация на пелети в пелетни котли с мощност 10 kW за къща с площ от 100 m² ще бъде около 24-30 kg на ден.

  1. ПРЕДИ ДА СИ ЗАКУПИТЕ ПЕЛЕТИ – ПОМИСЛЕТЕ – АКО ТЪРСИТЕ ПЕЛЕТИ НА НИСКА ЦЕНА, ТОВА ОЗНАЧАВА ПО-НИСКО КАЧЕСТВО ! !

Сайта е изработен от Seo-visia.com