Палети

За да предостави на клиентите висококачествени ремонтирани евро палети, ПEЛЕТИ.COM, осигурява пълен оборот на употребявани палети. Палети, сертифициран процес на поддръжка и бърза доставка до клиента. Тази услуга се предоставя за различни видове палети, което означава, че нашите клиенти могат да се възползват от избора да използват икономично решение. Предишният ни опит показва, че ремонтираните палети са много полезни за малкия бизнес. И все пак големите компании могат да спестят финансови ресурси и в дългосрочен план. Процесът на съхранение и транспортиране не се влияе от ремонтираните палети, тъй като клиентът се осигурява само с трайни палети, преминали през сертифицирана поддръжка. Проектирането на продукти, които отговарят на вашите нужди по всякакъв начин, е важно за нас. Следователно, палети, които могат да бъдат премествани с палетни колички, както и с мотокари се произвеждат от твърда дървесина и иглолистна дървесина.

Нашите продукти

Ние сме бързо развиваща се компания, която вече е надежден бизнес партньор на много големи компании в различни индустриални зони на Европейския съюз. Нашата компания е специализирана в изкупуване и продажба на стандартни и нестандартни дървени палети от всякакви размери и спецификации, както и палетни елементи. Всички наши служители станаха професионалисти в тази област. Ние винаги се грижим и уважаваме времето и изискванията на нашите клиенти и сме готови да гарантираме качество на нашите продукти и безопасна краткосрочна доставка. В зависимост от спецификацията на товара и вида на транспортиране и съхранение, ние предлагаме палети с различна конструкция и степен на трудност. Нашите нови дървени палети се произвеждат по стандартите на ISO за качество и всички спецификации. С големи запаси от дървен материал, произхождащи от управлявани, устойчиви гори и на конкурентни цени, ние гарантираме, че тези спестявания се прехвърлят върху нашите клиенти.

Размер на евро палети

Размера на евро палетите са 1200 x 800мм и в момента са най-широко използваният тип палети в Европа. Размерите са базирани на международния стандартен модул на пакета. Евро палетите могат да бъдат произвеждани само от сертифицирани производители и трябва да бъдат идентифицирани с цифровия код на производителя. Производството на европалети се подчинява на строги стандарти. Така че палитрата, обозначена със знак „евро“ от страната на палета, е гаранция за неоспоримо качество. Палитрата EUR носи тези знаци, знакът EUR от дясната страна, UIC – знакът на железопътното предприятие, одобряващо железопътния транспорт от лявата страна и средния блок с кодовия номер на производителя, IPPC таг. От 1 януари 2010 г. всички нови европалети трябва да бъдат термично обработени и етикетирани съгласно международната фитосанитарна обработка на ISPM 15. Новите европалети се произвеждат на базата на CSN 269110 и UIC 435-2, където са уточнени всички технически детайли, допустими видове дървесина, видове нокти, тяхното поставяне и други.

Капацитетът на новите евро палети

По време на складирането, допълнителното натоварване на най-долния палет е 4000 килограма, ако товарът е върху сплескана и хоризонтална и твърда повърхност и почива хоризонтално с пълна повърхност. Палитрата EUR е многократна и може да бъде напечатана от всичките четири страни.
EPAL палети
Палетите EPAL са с размери 1200х800мм и са най-широко използваният палетен тип в света, като делът им на българския пазар непрекъснато нараства. Производителите на тези палети трябва да бъдат регистрирани в Европейската асоциация на палетите и да притежават лиценз за производство на тази организация. EPAL поставя най-голям акцент върху качеството на новите и ремонтирани палети по този лиценз. Палитрата EPAL носи тези знаци, знакът EUR от дясната страна, EPAL от лявата страна и средния блок с кодовия номер на производителя, маркировката IPPC и ремонта на производителя на палета.
Използвани палети EUR и EPAL
Използваната палитра EUR и EPAL са пълноценни палети, които не се различават много от новите и са категоризирани в няколко категории. Те носят признаци на частично износване, понякога леко, леко или частично сиво. По-износените EUR и EPAL палети са предимно по-тъмни на цвят, сиво, кафяво, тъмно кафяво и могат да съдържат отделни характеристики, които са били използвани по време на живота на тези палети за ремонт. Но това износване не влияе върху цялостната функционалност на палета и не влияе върху неговото качество. Използваните евро и EPAL палети отговарят на всички качествени изисквания и са по-привлекателни за нови палети.
Стандартни палети
Стандартният етикет на палета се използва за най-често използвания размер на палета 1200x800mm. За разлика от EUR палетите, чиито производствени параметри са подробно описани, стандартните палети могат да варират по височина, товар и конструкция. Тези палети са подходящи за клиенти, които не се нуждаят от евро палет или не изискват товари като EUR палети. И не на последно място, тези палети са подходящи за купувачи, които съхраняват стоките и продуктите си на тези палети и палетът не ги връща. Приблизителната товароносимост на тези палети е приблизително 800 кг.
INKA палети
Палети INKA са дървени пресовани палети за еднократна употреба, изработени от изсушени дървени стърготини. Те се използват като палети за еднократна употреба, които са идеални за транспорт на камиони или контейнери по размер и склад. Поради факта, че те са формовани дървени палети, наречени „обработено дърво“, според ISPM 15 / NIMF 15, те са подходящи за износ и не е необходимо да бъдат допълнително модифицирани или етикетирани. Палетите имат затворено дъно, което предпазва кутията от влага и мръсотия, са подредени един върху друг и лесни за употреба, нямат муцуна или дръжка и са много стабилни поради правилното разположение на острието. Палета INKA товароносимост до 900 кг.
Нестандартни палети
Нестандартните транспортни палети не отговарят на нито един установен производствен стандарт с техните параметри. Те се използват в случаите, когато се изискват нестандартни размери, товароносимост или конструкция. Ние сме в състояние да произвеждаме нетипични транспортни елементи от всякакви дизайнерски решения, размери и тежести, съобразно нуждите и желанията на клиента. Произведените парчета могат да бъдат топлинно обработени по стандартен начин.