2021-10-20

Пелети София

пелети софия

Пелети София

Пелети.com е фирма за производство на пелети. Предлагаме пелети от най-висок клас, KLASS EN PLUS A1+. Пелетите се произвеждат, от сърцевината на широколистни и иглолистни дървета. Те не съдържат примеси, от кори на дървета. Причината за високото качество на пелетите от 6.5 киловата, се определя от смесването, на няколко вида дървесина. Капацитетът на този вид пелети е все още малък засега. Пелети София. В склада за пелети в град София, зареждаме ограничени количества висококалорични пелети. Нашата компания доставя пелети, във всички квартали на град София. Доставката се извършва с предварителна заявка, в рамките на работния ден. Нашите специализирани камиони за доставка на пелети, са оборудвани с платформи които слизат до земята. По този начин доставката на пелети в град София, се извършва по най-бързият начин. Най-големите количества пелети, които можем да доставим са 26 тона.

Как се произвеждат качествени пелети в град София ?

За производството на пелети, се прилага няколко вида качествена дървесина. При тази комбинация от примеси, калоричността на пелета, нараства значително и достига до 6.5 киловата. Калоричността на висококачествените пелети, зависи от дървесината от която се произвеждат. При висококалоричните пелети, в котела се образува висока степен на пълно изгаряне. При процеса на работа в котела, изгарянето се забавя и употребата на пелети намалява. Когато използвате висококалорични пелети, пепелта в котела се чести един път в месеца. Това доказва че калоричността на пелетите е много голяма. Ако сте използвали обикновени пелети и количеството е било 10 чувала. При този вид пелети, ще изразходвате, само 8 чувала. Лабораторните анализи които са направени в Евротест контрол, доказват калоричността на пелетите, тя се равнява, на 6.5 KW. Пелетите които произвеждаме, имат най-голяма калоричност в цяла България. Нашият склад за пелети в София, се намира на околовръстен път и улица Суходолска 203.

Как да разпознаем качествените пелети в град София ?

При обикновените пелети, калоричността започва от 4.6 киловата и достита до максимум 5.3 киловата. Това показва, че те са с ниско качество и съдържат кори от дърветата. При употребата на тези видове пелети, се получават следните проблеми. Първоначалното запалване в гнездото на горелката, става по-трудно и котела започва да пуши. При чистене на котела се отделя много пепел и се образува шлака в гнездото на горелката. Това е признак, че пелетите съдържат примеси, от кори на дървета, лепило като лигнин и други смолисти вещества. За това когато купувате пелети, първо си вземете 5 – 6 чувала за да ги пробвате. След като изгори цялото количество пелети, проверете количеството пепел в котела и вижте дали се е образувала шлака. Ако се окаже че пепелта в котела е много, потърсете други пелети. По това може да разберете, колко са калорични пелетите. Фирмите за пелети софия, предлагат различни видове пелети и на различни цени.

Как да познаем калоричността на всички видове пелети в София ?

При закупуване на пелети от складовете за пелети софия, първо погледнете надписите на чувала. На чувала трябва да са изписани ясно, калоричността на пелетите, процента на остатъчната пепел, и материала от който са произведени. След това претеглете на кантара произволен чувал и ще разберете дали отговаря на изписаните килограми. Много от търговците предлагат пелети с неясен произход, чувалите които се предлагат нямат етикети. С такива пелети може да си навлечете доста неприятности. Някои видове пелети са с много ниско качество. В този случай, пелетите не могат да изгарят на 100%. Цената за доставка на пелети, в района на град София до 3 тона е от 60 до 80 лева. Това зависи от местоположението където се намирате. Доставката на 5 тона пелети, за град София е 80 лева. Това включва, товарене, разтоварване и превоз до посочен от ваш адрес. Ако искате висококалорични пелети в София, потърсете Пелети.com в град София.

От какво се произвеждат дървесните пелети в София ?

Дървесните пелети се използват за производство на топлина в специално проектирани печки и котли. Освен това, някои съществуващи твърдогоривни и котли на масло, може да бъдат проектирани в котел за дървесни пелети. Дървесните пелети обикновено се произвеждат от високо пресовани дървени стърготини. Това е страничен продукт от дървообработващата промишленост. Пелетите произведени за промишлени цели, може също да бъдат направени от материали като рециклирана дървесина и слама. За пелети от дървени стърготини не са необходими химически добавки, тъй като естественият лигнин в дървото действа като свързващо вещество. Комбинацията от компресия и ниско водно съдържание означава, че дървесните пелети имат много по-високо енергийно съдържание по обем от дървесни трупи или дървесен чипс. Това ги прави по-рентабилни за транспортиране от другите дървесни горива и се изисква по-малко място за съхранение.

Качеството на дървесните пелети в София

Изгарянето на подходящите качествени пелети за Вашата печка или котел е жизненоважно. Недостатъчно качествените пелети вероятно ще се разпаднат и ще причинят повреда, блокирайки механизма за подаване. Също така, те може да съдържат различни дребни предмети, като гвоздеи, малки камъни и други. Които може да повредят отоплителното оборудване. Ако не използвате правилното гориво, това може да доведе до отпадане на гаранцията на производителя. След като инсталирате печка или котел на пелети, проверете качеството на необходимото гориво което ще използвате. В исторически план, много европейски държави са въвели национални стандарти за качество на пелетите. Пелети София. Най-много е разпространен австрийският стандарт. Еквивалентът в Германия е DIN plus. През 2011 година бе въведен европейски стандарт EN plus за пелети. EN plus Клас А1 са премиум пелети, предназначени за използване в битови котли и печки.

На колко класа се разделят пелетите за отопление в София

Пелети от клас А 1 произвеждат най-малко количество пепел и трябва да отговарят на най-високите изисквания за качество. Пелети от клас А2 са предназначени за по-големи инсталации и произвеждат повече пепел. Печки за дървесни пелети в София. Пелетната печка изисква много по-малко внимание от котела с горелката. Един интегриран бункер за гориво, който побира 7 – 8 торби, съхранява пелети за няколко дни. За това и автоматичната система за подаване, означава че не е необходимо често зареждане с пелети. Освен това, големият пепелник се нуждае от изпразване само веднъж месечно или веднъж годишно, в зависимост от нивото на употреба. Предимствата на пелетните печки включват. Температурни и таймерни контролери с дистанционно управление. Вентилатор, който разпределя топлия въздух във стаята. Този метод за разпределяне на топлината означава, че самата печка остава по-хладна, от печката за изгаряне на дърва.

Автоматично запалване на пелетната горелка

Пелети София. Автоматичното запалване дава висока ефективност до 90 %. Долната част на пелетната печка е свързана към електрическата мрежа. Вентилатора и автоматичното запалване може да се повредят, ако живеете в район, който често е засегнат от прекъсвания на електрозахранването. Котел за дървесни пелети. Котлите за дървесни пелети са напълно автоматични, подобно на петролните и газовите котли. Пелетните котли използват специални микропроцесори, за да контролират количеството гориво и въздух, които се подават в горивната камера. Това гарантира изключително висока ефективност която достига до 90 % с изключително ниски емисии. Не се изисква надзор на оборудването, въпреки че пелетната горелка се нуждае от почистване веднъж месечно. В същото време пепелта трябва да бъде отстранена, въпреки че количеството е малко, тъй като пелетите изгарят много ефективно.

Съхранение на дървесните пелети в град София

Някои пелетни котли имат интегриран бункер за пелети, който се зарежда ръчно като печка. Други са предназначени да се захранват чрез отделен бункер за пелети. За разлика от дървените котли, котлите за пелети са подходящи за задоволяване на нуждите от променлив товар, без да е необходим термичен склад. Той може да бъде задействан и чрез таймер. Ако пространството и лекотата на използване са важни, тогава може да се използва обикновен котел за пелети. Ако цената е ключов проблем и пространството и лекотата на използване са по-малко важни, тогава може да се предпочете автоматизиран котел. Най-доброто решение за котел на пелети, който се използва лесно и удобно е да инсталирате автоматизиран шнек за пелети. Пелетите се транспортират до котела чрез специални системи за подаване, състоящи се от гъвкав шнек и тръба. Пелетите трябва винаги да се съхраняват на сухо. За повечето домакинства ще бъде подходящо място от 6 до 10 квадратни метра.

Съхранение на пелети в град София

Ако живеете в град като София, трябва да внимавате при товаренето и разтоварването на пелетите. Тъй като това ги кара да се разпадат и да се повредят. Те може да блокират механизма за подаване и да причинят опасен прах. Доставка на дървесни пелети в София. Пелетите можe да се доставят в малки торби с размер 10 или 15 килограма. Ако се купуват в насипно състояние, те обикновено се доставят в специални биг бегове. Това са големи торби, съдържащи пелети до един тон. Но за това се изисква да имате специален силоз за съхранение на пелети. Пелетите се изтеглят от силоза към котела за пелети с въздух под налягане. Индивидуалните торби с пелети се предлагат и от някои магазини и градински центрове, като Praktiker и BAUHAUS. Това е най-рентабилният вариант за закупуване на малки количества пелети. Но за съжаление, цената на дървесните пелети София, които се предлагат в Praktiker и BAUHAUS е доста по-висока.

Къде се използват дървесните пелети в София

Пелети София. Заслужава си да имате предвид, че ако планирате да инсталирате система за отопление на пелети, цената на пелетите ще бъде много по-ниска. Преди да инсталирате котела за пелети, попитайте доставчиците коя система ще бъде по-евтина. Всички системи за отопление на пелети, трябва да отговарят на изискванията с пожарната охрана. Отоплението с пелети се препоръчва за жилища и малки двуетажни и три етажни сгради. Не се препоръчва отопление с пелети за апартаменти и високи етажни блокове. Тъй като доставката и пренасянето на чувалите с пелети към високите сгради, ще ви създаде неприятна и тежка работа. При пренасянето на индивидуални чували с пелети, гранулите се раздробяват и изгарянето не може да се осъществи на 100 %. В чувалите с пелети се образува прекалено много прах и задръстването на шнека и горелката ще ви създадат огромни проблеми.