пелети софия

Пелети София

Пелети София е фирма за производство на пелети. Предлагаме пелети от най-висок клас, KLASS EN PLUS A1++. Пелетите се произвеждат, от сърцевината на широколистни и иглолистни дървета. Те не съдържат примеси, от кори на дървета. Причината за високото качество на пелетите от 6.5 киловата, се определя от смесването, на няколко вида дървесина. Капацитетът на този вид пелети е все още малък засега. В склада за пелети в град София, зареждаме ограничени количества висококалорични пелети. Нашата компания доставя пелети, във всички квартали на град София. Доставката се извършва с предварителна заявка, в рамките на работния ден. Нашите специализирани камиони за доставка на пелети, са оборудвани с платформи които слизат до земята. По този начин доставката на пелети в град София, се извършва по най-бързият начин. Най-големите количества пелети, които можем да доставим са 10 тона.

Как се произвеждат качествени пелети в град София ?

За производството на пелети, се прилага няколко вида качествена дървесина. При тази комбинация от примеси, калоричността на пелета, нараства значително и достига до 6.5 киловата. Калоричността на висококачествените пелети, зависи от дървесината от която се произвеждат. При висококалоричните пелети, в котела се образува висока степен на пълно изгаряне. При процеса на работа в котела, изгарянето се забавя и употребата на пелети намалява. Когато използвате висококалорични пелети, пепелта в котела се чести един път в месеца. Това доказва че калоричността на пелетите е много голяма. Ако сте използвали обикновени пелети и количеството е било 10 чувала. При този вид пелети, ще изразходвате, само 8 чувала. Лабораторните анализи които са направени в Евротест контрол, доказват калоричността на пелетите, тя се равнява, на 6.5 KW. Пелетите които произвеждаме, имат най-голяма калоричност в цяла България. Нашият склад за пелети се намира на околовръстен път и улица Суходолска.

Как да разпознаем качествените пелети в град София ?

При обикновените пелети, калоричността започва от 4.6 киловата и достита до максимум 5.3 киловата. Това показва, че те са с ниско качество и съдържат кори от дърветата. При употребата на тези видове пелети, се получават следните проблеми. Първоначалното запалване в гнездото на горелката, става по-трудно и котела започва да пуши. При чистене на котела се отделя много пепел и се образува шлака в гнездото на горелката. Това е признак, че пелетите съдържат примеси, от кори на дървета, лепило като лигнин и други смолисти вещества. За това когато купувате пелети, първо си вземете 5 – 6 чувала за да ги пробвате. След като изгори цялото количество пелети, проверете количеството пепел в котела и вижте дали се е образувала шлака. Ако се окаже че пепелта в котела е много, потърсете други пелети. По това може да разберете, колко са калорични пелетите. Фирмите за пелети софия, предлагат различни видове пелети и на различни цени.

Как да познаем калоричността на всички видове пелети в София ?

При закупуване на пелети от складовете за пелети софия, първо погледнете надписите на чувала. На чувала трябва да са изписани ясно, калоричността на пелетите, процента на остатъчната пепел, и материала от който са произведени. След това претеглете на кантара произволен чувал и ще разберете дали отговаря на изписаните килограми. Много от търговците предлагат пелети с неясен произход, чувалите които се предлагат нямат етикети. С такива пелети може да си навлечете доста неприятности. Някои видове пелети са с много ниско качество. В този случай, пелетите не могат да изгарят на 100%. Цената за доставка на пелети, в района на град София до 3 тона е от 60 до 80 лева. Това зависи от местоположението където се намирате. Доставката на 5 тона пелети, за град София е 80 лева. Това включва, товарене, разтоварване и превоз до посочен от ваш адрес. Ако искате висококалорични пелети, потърсете пелети.com в град София.