2022-05-25

Пелети.com

0893 259 263 | 0893 259 263

Пелети Цени

Пелети Цени

Пелети цени

Пелети Цени. Защо да използваме пелети? Дървесните пелети имат решаващо предимство в бъдещето на отоплението. При използването на пелети се намалява значително вредните емисии, спрямо дървата и въглищата. Инвестициите които трябва да се вложат в тази нова система за отопление е скъпо. От своя страна те имат голяма възвращаемост в дългосрочен план. В сравнение с употребата на газ и петрол те са много по-безопасни и лесни за употребяване. При тяхното използване се отделят по малко прахови частици, въглероден оксид и органични съединения. Следователно и въздуха се замърсява по малко а резултатът става по ефиктивен. Факта че от комина не излиза никакъв дим, показва че пелетите изгарят напълно. Тяхното топлинно излъчване е много по-високо от дървата и въглищата.

Пелети цени, от какво зависи калоричността на пелетите

Пелетите които се произвеждат от няколко вида дървесина са много калорични. Употребата им в сравнение с обикновенните пелети е много по-малка. При тях не се отделят никакви вредни емисии. Високата им калоричност доказва, че те са най-добрите пелети за употреба. Икономическите ползи от дървесните пелети са забележителни. Разходите за отопление, в сравнение с нефт или природен газ се спестяват почти наполовината. Много важен фактор, са параметрите на самата горелка, която е предназначена за тази система. Нормалните горелки трябва да са с капацитет, най-малко от 30 киловата, за да може да работи горелката в нормален режим. Ако параметрите на горелката ви е по малко от 25 киловата, няма да има пълно изгаряне. А работния цикъл в горелката ще става все по-трудно.

Ефективността на пелетните горелки

При употребата на пелети с по малка калоричност, горелката започва да пуши и работния цикъл се затормозява. С пелети които са с калоричност от 6.5 киловата всички горелки работят в отличен режим. Затова и горенето в горивната камера е почти на 100 %, което дава висока ефективност на отопление. Пелети.com предлага напълно автоматизирани, 50 киловатови пелетни горелки, с високо ниво на комфорт и чистота. Пелетните печки, превръщат съдържаща се в горивото енергия, в използваема топлина. Това е идеалната комбинация от нисък разход и ефективно използване, което прави дървесните пелети толкова икономични. Най голямото предимство на печките на пелети е лекотата на употреба. Благодарение на автоматичното запалване и факта, че тези печки могат да бъдат програмирани.

Предимства и недостатъци

Те са лесни за употреба, природосъобразни и удобни като гориво, заради относително евтините цени в сравнение с другите горива. Потенциално се намаляват сметките за гориво. Също така са лесни за транспортиране и съхранение, подходящи са за всякакви сгради и помещения. Малкият им недостатък е шума на вентилатора и двигателя на шнека. Запалване, контрол, почистване и изхвърлянето на пепел се извършва напълно автоматично. Пелетните печки предлагат високо ниво на комфорт и голямо предимство в сравнение с конвенционалните печки на дърва.

Работа на пелетните горелки

След като се заредят с пелети, те автоматично могат да работят 2-3 дни съвсем самостоятелно без да имат надзор. Пепелта се изчиства в края на четвъртата седмица. Сухото гориво, електронното регулиране на въздуха за горене и горивната камера, осигуряват оптимално и чисто изгаряне. Използването на дървесни пелети, са в полза не само за екологични, но и за икономически предимства за потребителите. Също така те се ориентират и към бъдещето на пазара за вносителите на горелки, които осигуряват монтаж, подръжка и инсталиране. С новото поколение пелетни горелки, вашият дом ще бъде винаги топъл. Топлината която създават пелетните горелки, ще бъде на високо ниво. Ако искате да използвате висококачествени пелети, потърсете производителя на най-добрите пелети Клас EN+ и А1++ Пелети.com

Сайта е изработен от Seo-visia.com