2022-06-26

Пелети.com

0893 259 263 | 0893 259 263

Предимства на Пелети

Предимства на пелети

Предимства на пелети

Предимства на пелети, като ефективно гориво за отопление. Ползата от дървесните пелети, е много икономична и същевременно екологично чиста. Дървесните пелети, заместват всички отоплителните и нагревателни уреди. Едно от най-голямото предимство е, че те са пълен заместител на дървата. Вие, няма да имате вече нужда, да цепите, носите дърва и накрая да изхвърляте пепелта. Всичко това е свързано с нерви, много работа и разходи. При отопление с пелети от Вас се изисква само едно. Да си закупите пелети и да почистите пепелта в котела един път месечно. По този начин, Вие ще спестите много време и пари, в сравнение с отоплението на дървата. Освен това, стаята Ви, ще е винаги чиста и уютна, Вие ще се чувствате напълно комфортно. С течение на времето, проблемите с домакинствата намаляват, тъй като индустрията, се развива много бързо.

Какво е предимството с отоплението на Пелети ?

Ако сравним отоплението с пелети, с отоплението на газ, ще видите че, с газта излиза два пъти по скъпо. С отоплението на газ, има рискове и опасност от взривяване. Отоплението на ток, е най-ефективно и чисто. Но за сметка на това, сметката за тока, ще нарасне значително. За това, пелетите са най-евтиният източник на енергия. Ако сравним, цените на горивата, ще видим че с един тон пелети, ще се отопляваме два месеца. Единственият и най-голям проблем за потребителя е, цената на доставената енергия. Цената на пелетите, варира между 180 до 260 лева на тон, но само ако се закупят от производителя. Докато стигнат до крайният потребител, цената се вдига двойно. Причината за това е, че пелетите се произвеждат, в различни райони на страната.

Какво е предимството при опазването на околната среда ?

Транспортът на пелетите, го оскъпява и цената достига от 350 до 450 лева на тон. Опазването на околната среда, има жизнено важно значение, за хората. От голямо значение е, зависимостта от природен газ, пропан-бутан, нефт и всички изкопаеми горива, които се използват за отопление. Заместването на природният газ, дървата и въглищата с дървесни пелети, намалява емисиите, на парниковите газове. По този начин, Вие ще опазите околната среда. Напълно автоматизирана система, за отопление с пелети е голямо предимство. Вие ще имате предимство, ако спомогнете за опазването на околната среда, като се отоплявате с ПЕЛЕТИ.

Сайта е изработен от Seo-visia.com