съхранение на пелети

Съхранение на пелети

Дървесните Пелети, може да се съхраняват навсякъде, стига мястото да е проветриво и да няма влага в помещението. Те трябва да бъдат съхранявани в сухи помещения, където има постоянна температурата. Пелетите могат да се съхраняват в дългосрочен план, но не повече от две години. Прекалено високите температури, причиняват самозапалване последвано от голям пожар. Чувалите трябва да бъдат наредени по пет броя на ред. Те се нареждат върху здрави палети, за да могат чувалите да дишат. Стандартният дървен палет има правоъгълна форма, с размери от метър и двадесет на осемдесет сантиметра. Той е изработен от здрав дървен материал, за да може да издържа на голямо натоварване. Чувалите за съхранение на пелети трябва да бъдат изработени от найлон с дебелина нe по малко от 80 микрона. Те трябва да издържат на различни атмосферни условия, както през лятото така и през зимата.

Съхранение на пелети през зимата

Чувалите с пелети се поставят на закрити места, далече от сняг и лед. Така пелетите ще бъдат защитени от мухъл и влажност. Съдържанието на влага и относителната влажност на въздуха, причиняват загуба на материала който сте закупили. Безопасно ниво, на влажност за пелети е тази, при която относителната влажност достига до 20%. Повишаването на дневните температури, може да доведе до намаляване на наличие на аминокиселини в емисиите. В горния и долният край на чувалите трябва да има 4 броя отвори с диаметър от 5 до 6 милиметра. По този начин пелетите в чувала, поемат въздух и няма опасност да се появи влага. Чували с дебелина под 80 микрона, се късат лесно, особено при ниски температури. Препоръчваме Ви, да покривате чувалите за пелети с брезент, за да не бъдат намокрени.

Безопасност при съхранение на пелети

Директния контакт с вода, може да причини сериозно увреждане на пелетите. Вратата за противопожарна защита, осигурява максимална безопасност на вашите пелети. Ако искате да съхраните вашите пелети от влажност, потърсете услугите на фирма за пелети – Пелети.com