характеристика на пелети

Характеристика на Пелети

Характеристика на пелети. Дървесните пелети, принадлежат към категорията на горивата, които са създадени от биомаса. Те се произвеждат, автоматично чрез пресоване, от дървесни стърготини и останки на различни видове дървета. При самото производство, те се превръщат в гранули, като размерите им започват от 6 милиметра и достигат до 8 милиметра. Те се нуждаят, от по-малко пространство за съхранение, в сравнение с други горива, които са създадени от биомаса. Дървесните пелети са лесни за употреба, понеже енергийното им съдържание, достига до 6 KW. При тях съдържанието на влага, е между 6 – 8 %. Посредством веществото лигнин, те изграждат своята структура и стават перфектни за употреба. Дървесните пелети, се класифицират според пепелното си съдържание. Основният принцип, при производството на пелети е, основният процент на кора в първичната суровина. Външният вид на пелетите и миризмата не е показател за качеството на пелетите. Диаметърът на пелетите достига 6 милиметра.

На какъв клас се разделят Пелетите ?

Химическата характеристика на произведените пелети, зависят от дървесината, която е изработен пелета. Пелетите, които са били съхранявани в мокри помещения и в следствие на което са се овлажнили, са негодни за употреба. В процеса на пресоване, се забранява използването на неразрешени материали, като лепило и пластмаса. Класификацията доказва, че съществуват три вида пелети. Тази класификация, се разделя на три класа. Premium, Standart и Industrial. Класовете Premium и Standart, са предназначени за употреба, при промишлени и жилищни нужди. Те са пригодени за всички видове котли, с автоматична система.

Калоричността на този вид пелети започва от 5 KW и достига до 6.5 KW. Пелетите принадлежащи към третият клас, трябва да се използват само за индустриално приложение. Дървесните пелети са топлинно обработени и могат да се съхраняват в дългосрочен план с по-малък риск от формоване. Цените на дървесните пелети не зависят от променливите цени на петролният пазар. Ако търсите висококачествени пелети с висока калоричност и с ниско съдържание на пепел, позвънете на Пелети.com. ! !