2022-06-26

Пелети.com

0893 259 263 | 0893 259 263

Широколистни пелети

широколистни пелети

Широколистни пелети

Производство и доставка на широколистни пелети от клас EN PLUS. За отопление на битови помещения, автосервизни халета, складове и индустриални помещения. Широколистните пелети се произвеждат от широколистна дървесина, в цеховете за пелети. Те притежават сертификат за качество и калоричността им достига до 5 киловата. Широколистните пелети, осигуряват отопление през студените зимни дни на годината. Температурата на топене на широколистните пелети достига до 700 – 800 градуса в котела. Изгарянето на широколистните пелети, се осъществява на около 80 – 85 процента. Широколистните пелети отделят по-малко прах от иглолистните пелети. Търсенето на широколистни пелети е много по-голямо от иглостните пелети в България. При широколистните пелети, не се отделят вредни емисии които да замърсяват околната среда. Широколистните пелети се произвеждат от бук, дъб и габър.

Изгаряне на широколистни пелети

Широколистните пелети изгарят малко по-бавно от иглолистните пелети. Те отговарят на всички изисквания посочени в европейските стандарти. Качеството и технологията по която се произвеждат широколистните пелети са близки до иглолистните пелети. Широколистните пелети се произвеждат под високо налягане в специални матрици с дебелина от 6 и 8 милиметра. Комфорта и топлината която предават широколистните пелети, се дължи на плътността и ниското съдържание на влажност. Влажността при широколистните пелети, е в нормалните граници от 3 до 6 %. Широколистните пелети изгарят с много висока ефективност и предават голяма топлина. Калоричността на широколистните пелети достига до 5.3 kw. Преди да си закупите широколистни пелети, пробвайте няколко чувала, за да проверите дали отговарят на вашите изисквания. Ако видите че наистина не отделят много прах, си поръчайте по – големи количества. На чувалите е изписана калоричността на широколитните пелети.

По какво да разпознаем широколистните пелети ?

Когато зареждате широколистни пелети, не трябва да очаквате перфектно изгаряне в котела. Широколистните пелети са от среден клас на която калоричността достига до 5.3 kw. Единственото преимущество е че не отделят толкова прах колкото иглолистните пелети. Цената за която се предлагат през лятото е от 320 до 360 лева. Върху чувалите на широколистните пелети трябва да има обозначение с дървесина от бук, дъб и топола. В долният край на чувалите, трябва да има обозначения с пепелно съдържание, влажност, калоричност и материала от който са произведени. Ако в котела се образува шлака, това означава че тези пелети съдържат повече кора от дървета. Ако попаднете на такива пелети, имате право да ги върнете на производителя в 14 дневен срок. Цвета на широколистните пелети, е много по светъл отколкото на иглолистните пелети. Миризмата на широколистните пелети, е доста по различна от иглолистните пелети. Това може да се види, когато сравните двата вида пелети.

По какво да разпознаем какви пелети използваме ?

Ниската температура при изгарянето на различни видове пелети, може да доведе до образуването на шлака. Това може да се види като отворите капака на котела и погледнете в гнездото на горелката. Ако видите че в гнездото на горелката се получава шлака, повикайте специалист да настрои горелката. И ако тогава пак се образува шлака в гнездото на горелката, просто заредете друг вид пелети. Образуването на шлака, в горивната камера на горелката, може да доведе до излизането на определен елемент от строя. При такива случаи трябва да потърсите услугите на специалисти, които се занимават с различни видове горелки. Дизайна на повечето горелки е изработен така, че те да бъдат съвместими, с всички видове котли и печки на пелети. Пелетните горелки за настроени така, че при определени градуси, да се включва икономическият режим на работа. Ако искате да си закупите качествени пелети, потърсете фирма за пелети – ПEЛЕТИ.COM.

ПРЕДИ ДА СИ ЗАКУПИТЕ ПЕЛЕТИ – ПОМИСЛЕТЕ – АКО ТЪРСИТЕ ПЕЛЕТИ НА НИСКА ЦЕНА, ТОВА ОЗНАЧАВА ПО-НИСКО КАЧЕСТВО ! !

Сайта е изработен от Seo-visia.com