2021-12-07

Склад за пелети

склад за пелети

Склад за пелети

Фирма за пелети – ПEЛЕТИ.COM се занимава с производство на висококачествени пелети от висок клас EN1+. Всички пелети, които се пакетират, трябва да се съхраняват на сухо и проветриво место. Препоръчва се, дървесните пелети да се складират в големи помещения, или в склад за пелети. Пелетите се произвеждат от напълно изсушени и пресовани стърготини, или от дървен прах. Те могат да се използват, както за отопление на жилищни и търговски сгради, така и за производство на електроенергия. Дървесните пелети, са бъдещата алтернатива в отоплението което навлиза през последните няколко години. Те се използват в домакинството и в икономическата промишленост, поради екологично чистото му съдържание. Едни от най-големите потребители на пелети, са страните от като Европа, Япония, САЩ и Канада. Повечето жилищни кооперации и промишлени предприятия, работят на пелети. В процеса на работа в котела, употребата на дървесните пелети намалява, поради високата им калоричност.

Съхранение и калоричност на пелети

Дружеството на ПEЛЕТИ.COM, са производители на няколко вида висококачествени пелети, които отговарят на най-високите стандарти и изисквания. Половината от производството на дървесните пелети, се изнасят за Гърция и Италия, а останалата част, задоволява вътрешния пазар на страната. Висококачествените пелети, се произвеждат от сърцевината на широколистни и иглолистни дървета. Това гарантира, едно от най-добротото качество, на пелети в България от клас EN1. Изгарянето на пелетите, се осъществява на 100 процента в котела. След изгарянето на пелетите в котела, не се образува шлака и съдържанието на пепел е около два килограма. Котелът се почиства един път на 30 дена. Производствените машини, с които работим, гарантират Високото качество на продукцията, от която се произвежда суровината. Висококалоричните пелети може запазят своите качества години наред, стига да се складират на сухо и прохладно място. Съхранението на нормалните пелети е, около 6 месеца.

Как да съхраняваме нашите пелетите ?

За да запазите качеството на закупените пелети, е необходимо да ги складирате в сухи и проветриви места. Мазетата не са най-подходящото място за съхранение на пелети. В тях постоянно изниква влага и не може да се проветряват, тъй като повечето от тях се намират под земята. Затова не е желателно, съхранението на пелети да се извършва в мазета или помещения които се намират под земята. Количеството влага унищожава калоричността на пелета и го прави неизползваем. Затова използвайте такива помещения, където въздуха се променя постоянно. По този начин, пелетите ще запазят своята калоричност и няма да има нужда от изхвърляне. Не оставяйте по никакъв начин, вратите на помещенията за съхранение на пелети да са затворени постоянно. В противен случай, пелетите може да мухлясат само за няколко седмици. Изберете най-правилният начин за съхранението на вашите пелети. Препоръчваме Ви да си закупите висококачествени пелети, преди още да започне зимния сезон.

Склад за пелети в град София

Нашата компания се занимава с производство, продажба и складирането на пелети. За да запазят своето качество, пелетите трябва да бъдат съхраняване в склад който няма влага. Нашите пелети се съхраняват в специални хладилни контейнери, в които липсва влага. Те са оборудвани с хладилни агрегати и поддържат една и съща температура. За съхранението на дървесни пелети, се изисква голямо внимание при складиране. Хладилните контейнери, може да запазят качеството на продукцията в продължение на няколко години. Те са оборудвани със специален отдушник, през който преминава постоянен въздушен поток. Количеството което побира хладилният фургон, е от порядъка на 50 тона пелети. Компанията разполага с няколко хладилни фургона, за складиране на пелети в град София. Ние се стремим по всякакъв начин да запазим нашата продукция, в такова състояние в каквото са произведени. Всяко невнимание при товаренето и разтоварване на пелети, води до неприятни инциденти.